CHEST!

100 % underdog uten fagbrev, medeier i noen av de hotteste restaurantene i Oslo og han har en Michelin-stjerne! Kjøkkensjef Jonathan Hagen @ungehagen fra Restaurant Betong har hatt mye motgang i livet og ikke minst fått til mye. “Ganske sjukt da – å komme fra og vanke rundt på Tøyen, BUP-unge, gikk på Vestre Aker, barnevernet… jeg var et helvetes drittunge”.

100% underdog

 

100 % underdog uten fagbrev, medeier i noen av de hotteste restaurantene i Oslo og han har en Michelin-stjerne! Kjøkkensjef Jonathan Hagen @ungehagen fra Restaurant Betong har hatt mye motgang i livet og ikke minst fått til mye. “Ganske sjukt da – å komme fra og vanke rundt på Tøyen, BUP-unge, gikk på Vestre Aker, barnevernet… jeg var et helvetes drittunge”.

Jonathan deler sin livserfaring, hvordan han tenker om problemer, mentale strategier, kreativitet og mestring. Og hva som motiverer han. Ta det med chest!

“Du lærer best i kjelleren, det er da du finner ut av alt. Ikke vær så redd for å gå i kjelleren, kjenne litt på det og stå litt i det. Du kan få ganske mye bra ut av det, bare jeg vet når det er nok og når jeg må  komme meg ut. Det er viktig at du klarer å ha klippekort i kjelleren, men ikke månedspass. Du må lære deg å være like takknemlig på toppen som i kjelleren. Bare grind it! Stå litt i det.

PS! Jonathan er sjefen til Ari på Restaurant Betong, så det blir også litt om livet og kulturen der.

Nyeste episoder

Bro science VS ekte science

Hvordan kan jeg vite hva som er bra for meg å spise? Sosiale medier er fullt av råd om mat og ernæring, dietter, tilskudd du burde ta, hva som gjør at du går opp i vekt, ned i vekt, bygger muskler, presterer bedre også videre. Hvordan kan vi skille mellom smart fagkunnskap og hva som er tull og trender?

Se mer

Ungdomsvold og tilknytning

Det starter gjerne på sosiale medier, med en melding. Tilbud om å tjene litt penger mot en tjeneste, som kanskje i starten virker ufarlig og enkel. De har sett at det er muligheter for mye penger, venner… som kanskje kan gjøre det fristende, uten at man vet hva man blir med på. Det er unge som tar voldsoppdrag, et bestillingsoppdrag, “crime at your service” som det kalles og mange har ikke voldshistorikk fra før.

Se mer

Kort om ungdomskriminalitet

Hvordan kan vi redusere ungdomskriminalitet? og hvordan forebygger vi utenforskap best? Monika Grønli Rosten er forsker ved Nova og har blant annet forsket på ungdomskriminalitet og utenforskap, og ungdomsmedvirkning. Hun gir oss forsker-svar, hva man vet, som er noe annet enn synsing og folks egne erfaringer.

Se mer
Skroll til toppen